Een door MDM gewist mobiel apparaat opnieuw gebruiksklaar maken

Jamf School-documentatie

Solution
Application
Content Type
Technische documentatie
Utilities & Services
ft:locale
nl-NL

Wanneer je het commando Wis apparaat gebruikt, kun je er ook voor kiezen ’Terug naar gebruiksklaar’ te gebruiken. Hiermee wordt het apparaat automatisch opnieuw ingeschreven bij Jamf School. Wanneer Jamf School het commando verstuurt om een beheerd mobiel apparaat te wissen, kan het de wifigegevens opgeven en aangeven bij welke MDM-oplossing het apparaat moet worden ingeschreven. Het wifiprofiel in de netwerkconfiguratie is vereist om het apparaat te activeren, tenzij je tethering gebruikt voor de verbinding. Als het apparaat is ingeschreven bij Apple School Manager, kan de MDM-configuratie worden overgeslagen, tenzij tijdens de automatische apparaatinschrijving een webweergave is gebruikt. Hiermee krijgt het apparaat de instructie om tijdens de activering na te gaan of er een inschrijvingsprofiel is. Als een MDM-configuratie aanwezig is, kan die worden gebruikt op het moment dat er in andere gevallen interactie voor automatische apparaatinschrijving nodig zou zijn geweest om de inschrijving te voltooien. Het apparaat wist vervolgens alle gegevens en gaat automatisch naar het beginscherm op het apparaat.

Dit commando kan met een snelletaakcommando naar één apparaat of met een bulksgewijs snelletaakcommando naar meerdere apparaten worden verstuurd. Zie Commando’s voor snelle taken voor apparaatbeheer voor meer informatie over het versturen van commando’s.

Vereisten
  1. Ga in de zijbalk van Jamf School naar Apparaten > Voorraad.
  2. Als je meerdere apparaten wilt wissen, selecteer je de aankruisvakken naast de apparaten die je wilt wissen en klik je op Wis apparaten.
  3. Als je een enkel apparaat wilt wissen, selecteer je het aankruisvak naast het apparaat dat je wilt wissen en klik je op Wis apparaat.
  4. Selecteer het aankruisvak Terug naar gebruiksklaar.
  5. Selecteer Installeer MDM-profiel na wissen.
  6. (Optioneel) Als je het apparaat niet binnen het bereik van het netwerkconfiguratieprofiel wilt plaatsen voordat je het wist, schakel je de optie Plaats apparaat automatisch binnen bereik van netwerkconfiguratieprofiel uit.
    Waarschuwing:

    Als je het apparaat niet binnen het bereik van een netwerkconfiguratieprofiel plaatst voordat je het apparaat wist, wordt het profiel mogelijk automatisch van het apparaat verwijdert.

  7. Kies in het venstermenu het netwerkconfiguratieprofiel dat je wil installeren nadat je apparaat is gewist.
    Opmerking:

    Als je geen netwerkconfiguratieprofiel hebt gemaakt, kun je op Maak aan en op +Maak profiel klikken en ervoor kiezen een netwerkconfiguratieprofiel te maken.

  8. Klik op Wis.

Je apparaat wordt gewist en wordt automatisch opnieuw ingeschreven bij Jamf School met gebruikmaking van het door jou gekozen netwerkconfiguratieprofiel.

Als het apparaat via Automatische apparaatinschrijving was ingeschreven en het aankruisvak Behoud beheerde apps na wissen is ingeschakeld in het Automatische apparaatinschrijving-profiel, blijven de beheerde apps op het apparaat staan.

Opmerking:
Als het aankruisvak Behoud beheerde apps na wissen in een Automatische apparaatinschrijving-profiel is ingeschakeld, gelden de volgende beperkingen voor apparaten met iOS 26 of nieuwer of iPadOS 26 of nieuwer die met dat profiel zijn ingeschreven:
  • Apparaten kunnen geen software-updates installeren. Beheerde software-updates kunnen worden gebruikt om deze apparaten doorlopend bij te werken als ze worden gewist en opnieuw ingeschreven met behulp van een Automatische apparaatinschrijving profiel zonder dat het selectievakje Beheerde apps behouden na wissen is aangevinkt. Zie Terug naar gebruiksklaar' gebruiken voor Apple apparaten in Implementatie van het Apple platform voor meer informatie.

  • Apparaten komen niet in aanmerking voor migraties van MDM-oplossingen die vanuit Apple School Manager worden gestart. De apparaten komen weer in aanmerking als ze worden gewist en opnieuw worden ingeschreven met een Automatische apparaatinschrijving-profiel zonder dat het aankruisvak Behoud beheerde apps na wissen is ingeschakeld.