- Een Mac-computer waarop de nieuwste versie van Apple Configurator is geïnstalleerd
Mobiele apparaten met iOS 16 of nieuwer, iPadOS 16.1 of nieuwer of Apple TV-apparaten met tvOS 16 of nieuwer
(Optioneel) Een USB-hub om tot 30 apparaten tegelijk in te schrijven
Een servertoken dat is geüpload naar Jamf School. Zie Integratie met Apple School Manager voor meer informatie.
Een Automatische apparaatinschrijving-profiel voor iOS-apparaten dat is aangemaakt in Jamf School. Zie Automatische MDM-inschrijving voor instructies.
Wis het apparaat en doorloop de Configuratie-assistent totdat het apparaat verbinding met het internet heeft.
Download en importeer je organisatie en beheeridentiteit van Jamf School. Zie Een beheeridentiteit downloaden voor gebruik in Apple Configurator voor meer informatie.
Zorg ervoor dat je de inloggegevens voor Apple School Manager hebt. Jamf raadt aan om een Apple School Manager-account aan te maken waarvoor alleen de rol Device Enrollment Manager (Apparaatinschrijvingsbeheerder) is geconfigureerd. Als de rol Content Manager (Materiaalbeheerder) wordt geconfigureerd, kan dat problemen veroorzaken met het volumeaankooptoken in Jamf School. Meer informatie over rollen in Apple School Manager kun je lezen in Inleiding tot rollen en bevoegdheden in Apple School Manager in de Gebruikershandleiding Apple School Manager.
Controleer of het apparaat niet al aan Apple School Manager is toegevoegd. Je kunt dit controleren door naar Apparaten in de zijbalk van Apple School Manager te gaan en daar naar het apparaat te zoeken. Als het apparaat wordt weergegeven, kun je bij stap 14 de volgende workflow starten.
Als een apparaat eerder bij een andere MDM was ingeschreven, moet je het MDM-profiel verwijderen voordat je inschrijving met Apple Configurator gebruikt. Zie Een MDM-profiel handmatig verwijderen voor meer informatie.
Wanneer je in Jamf School een mobiel apparaat of Apple TV-apparaat toevoegt met Apple Configurator, wordt het apparaat voorlopig beheerd. Voorlopig beheer houdt in dat de gebruiker zich tijdens de eerste 30 beheerdagen kan afmelden voor beheer op afstand. In die periode krijgt de gebruiker een bericht met de bijgewerkte beheerstatus te zien en kan de gebruiker MDM-beheer in het menu 'Systeeminstellingen' verwijderen. Na 30 dagen verdwijnt het bericht en kan de gebruiker zich niet meer afmelden voor MDM-beheer.